31 Day Challenge 2014: Day 2, Orange Nails

Orange is far from my favourite colour, and it seems that the manicures I've done with lot's of orange in general have less views than other posts so maybe you don't like orange either?
I wanted my orange nails to be orange on a white base to make them less stark but otherwise I didn't have a clear vision of what to create for today. I played around some before deciding to try out nimbus nailsI didn't want to cover the entire nail with the dots but wanted it to just sweep across, like a band of sorts. The technique (I followed the tutorial in the link above) was rather easy to work with and I like that the end result looks different from what I usually do. Polishes used: OPI My Boyfriend Scales Walls, OPI Are We There Yet, China Glaze Papaya Punch, Sephora By OPI Paisley attention to me and Rimmel Pro Matte Finish

This is what my orange day looked like last year.


På svenska:
Orange är långt ifrån min favoritfärg, och det verkar som mina manikyrer som har mycket orange i sig får färre besök än andra inlägg så kanske gillar inte du heller orange så mycket?

Jag ville i alla fall ha naglar som inte bara var orangea idag utan jobba utifrån en vit bas för att göra det lite snällare. Därutöver hade jag inte en klar vision utan testade lite olika grejor innan jag beslutade mig för nimbus nails. Jag ville dock inte täcka hela nageln med prickarna utan låta de svepa som ett band över naglarna. Tekniken (jag följde beskrivningen i länken ovan) var enkel att jobba med och jag gillar att slutresultatet inte liknar det jag oftast gör.

Så här såg min orangea dag ut förra året.

11 comments

 1. I think it looks great and I will definitly try this technique

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! I look forward to seeing your interpretation :)

   Delete
 2. I like very much the interpretation for this color, the effect is very cute!

  ReplyDelete
 3. This is beautiful! Love all the oranges swept across each nail ;)

  ReplyDelete
 4. Alltid kul med nya tekniker, denna inget undantag. Gillade både ditt färgval och komposition, sober och ändå färgintensiv.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Jag gillar också att testa nytt, egentligen tror jag det skulle vara bra om man höll sig till samma litegrann så man hann bli bra, testar man en gång på varje grej så hinns ju den biten inte med ;)

   Delete
 5. Jag gillar detta väldigt mycket, speciellt att du inte täckt hela nageln med det utan har "randen". Gillar även tekniken som även kallas "water color nail art" eftersom man gör på samma sätt som med vattenfärg. Personligen har jag inget emot orange nail art alls. Faktum är att mitt mest visade inlägg/nail art någonsin under hela tiden jag bloggat är nästan helorange...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket. Jag gillar den också, trots att den är orange ;). Water colour har jag knappt testat, jag har generellt svårare för mer fria tekniker där man inte vet exakt hur det blir på förhand. Kul att höra att du har en så populär orange look hos dig!!

   Delete
 6. Gillar manikyren, nytänkande. :)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)