31 Day Challenge 2014: Day 17, Glitter nails

Every autumn I'm surprised that I fancy wearing darker shades on my nails. In general I like bright and colourful but the richer vampy fall collections that I get exposed to on many blogs do have an effect on me. How else to explain today's colour combination? 
For the glitter prompt I wanted to do something simple and laid my eyes on Illamasqua Glitterati. Since it's a beautiful polish all by itself I didn't want to overshadow it. I decided to layer it over OPI Russian Navy and leave a thin strip of Russian Navy visible in the middle of each nail.  Polishes used: OPI Russian Navy and Illamasqua Glitterati

This is what my glitter nails looked like last year.


På svenska:
Varje höst förvånas jag över att jag känner för att bära mörka nyanser på naglarna. Generellt gillar jag glada sommarfärger men alla höstkollektioner jag ser på olika bloggar har nog sin påverkan på mig. Hur annars kan jag förklara dagens kombination?

För glitterdagen i utmaningen ville jag göra något enkelt och hittade Illamasqua Glitterati i Helmer. Då den är superfin helt på egen hand ville jag inte överskugga den för mycket. Valde därför att lägga den över OPI Russian Navy och låta en liten strimma av Russian Navy synas i mitten på varje nagel.

Så här såg mina glittriga naglar ut förra året.

10 comments

 1. Så läckert det blev att låta "underkläderna" lysa igenom!! Ska jag lägga på minnet

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Det finns så mycket man kan hitta på :) For the record, eg behöver inte Glitterati underkläder, den täcker bra på egen hand!

   Delete
 2. Vad snyggt det blev! Kul idé :) Färgerna passade jättebra ihop.

  ReplyDelete
 3. Fin glittermanikyr och smart idé att visa basen, sådär enkelt men ändå så smart :D

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)