31 Day Challenge 2014: Day 12, Stripes

For the stripes challenge in the 31 Day Challenge I wanted to use striping tape in a different way than I've done before. I've never actually left the tape on my nails so wanted a design that featured the tape. The fishtail braid idea just came to me.
As far as I know, I've not seen striping tape used this way before. I initially planned to do all nails but it took quite a bit of time to "braid" this so instead I had a good reason to use Gimini Rising by Colors by Llarowe. Gorgeous bit of polish! I am wearing a green polish underneath hoping it will protect against staining.

I figured it would be hard to adjust the length of each piece of tape if I created the pattern directly on my nail so I used a random nail wrap and created the fishtail braid on it. Then I cut of the excess and applied the wrap to my nails. The excess at the tip of my nail proved hard to remove perfectly as can be seen in some pictures but I'm really happy with the look still!

Sunday means Nail Art Sunday of course so check in with Lela for more nail art!This is my stripes look from last year.


På svenska:
För den randiga dagen på 31-dagsutmaningen ville jag använda striping tape på ett nytt sätt. Jag har aldrig tidigare lämnat tejpen på naglarna utan har alltid bara använt den för att maskera delar av nageln och sen tagit bort den. Idén med fiskbensflätan bara kom till mig.

Så vitt jag vet, har jag inte sett striping tape användas på det här sättet tidigare. Jag hade först tänkt att göra samma mönster på alla naglar men det tog rätt lång tid att "fläta" mönstret så istället hade jag en bra anledning att använda Gimini Rising från Colors by Llarowe. Vackraste lacket! Jag bär ett grönt lack under för att skydda mot risken för missfärgning som jag hört är stor.

Då jag misstänkte att det skulle vara svårt att få till längden på varje tejpbit om jag la mönstret direkt på nageln tog jag en nagelwrap och la fiskbensflätan på den istället. Då kunde jag klippa bort det som stack ut på sidorna och sen lägga den på nageln. Det svåra var sen att få kanten mot nageltoppen att bli helt perfekt (vilket syns på några bilder) men jag är ändå väldigt nöjd med denna!

Söndag betyder förstås Nail Art Sunday så kolla in hos Lela för mer nail art idag!

Så här såg min randiga look ut förra året.

24 comments

 1. Wow, how original, I've never seen this done before and I like it a lot and the color combo as well.

  ReplyDelete
 2. Oj pillrigt men så fint, och vilken otroligt vacker grön.

  ReplyDelete
 3. Jösses vilket pilljobb! Tycker det blev mycket snyggt i alla fall.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Ja, måste erkänna att jag önskade att tejpen var bara lite bredare när jag höll på med detta ;)

   Delete
 4. Jättesnyggt! Riktigt läcker design, vet inte om jag hade haft tålamod att prova själv men jag blev väldigt förtjust i den :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag vet faktiskte inte om det var värt det heller, då den tyvärr inte höll särskilt länge :(

   Delete
 5. This is so cool! I wish I hade the patience to do something like this!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! And I wish I had so many of your nail art skills ;)

   Delete
 6. Ett jäkla pilljobb men det var helt klart värt det för nedrans så snyggt det blev. Och ett riktigt smart drag att lägga det på en wrap först, besparade dig nog många timmars huvudvärk:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Det kändes värt det när jag var klar men sen 5 timmar senare när tejpen började lossna från nageln så kände det mindre värt det :( Kanske hade hållbarheten ändå varit bättre om jag fäst det direkt på nageln?

   Delete
 7. Green is one of my favorite colors, so I am totally mesmerized from the polish and the accent nail is gorgeous!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! I love this polish too! Since I used a green polish underneath I also didn't have any problem with staining. Win!

   Delete
 8. That is such a spectacular use of striping tape! The whole mani just radiates! Great job!

  ReplyDelete
 9. Övermänskligt snyggt! Och jag förstår att det tog tid och jag håller med om att detta är första gången jag ser detta. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för de snälla orden! Ja men visst känns detta lite nytt?

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)