31DC2015: Day 3, Yellow nails

I know I said I wouldn't be attempting the challenge at full speed, but here I am with my third look, on the third of September.
We will see for how long I can keep it up but I let's just say I prefer painting my nails to practising my German ^-^. Today's look is really simple, once you get a hang of it! I've attempted the drag marble technique many times but always failed miserably. What went different today? Most importantly I used a normal needle to drag the polish rather than a toothpick or similar. I think the extra pointiness of my tool help out. Additionally I added a really thick coat of my base colour before adding the yellow stripe down the middle.

My inspiration is this manicure by Sveta Sanders.

Will add an apology about how my polish colours look in these pictures. My camera can't really capture corals so this looks a little brighter and generally just different than the colour were in real life. Hope you don't mind!
Polishes used: China Glaze Happy Go Lucky and China Glaze High Hopes


På svenska:
Jag vet att jag sa att jag inte skulle köra utmaningen på full hastighet men så sitter jag här den tredje och komponerar mitt tredje inlägg... Vi får väl se hur det går i längden men man kan väl säga att jag tycker det är roligare att måla naglarna än att öva på tyskan ^-^.

Dagens manikyr är i alla fall en ganska enkel sådan, när man väl får kläm på tekniken! Jag har testat "drag marble" massor med gånger men det har alltid blivit riktigt dåligt. Vad gjorde jag då annorlunda idag? Viktigast är nog att jag använde en vanlig nål för att skapa mönstret hellre än en tandpetare eller liknande. Jag tror att den extra spetsigheten verkligen hjälpte till. Dessutom applicerade jag ett extra tjockt lager av grundfärgen innan jag la på den gula randen i mitten.

Min inspiration är den här manikyren av Sveta Sanders.

Skickar med en ursäkt också för att färgerna ser så konstiga ut på lacken på mina bilder. Min kamera kan inte riktigt fånga korallnyanser så det ser lite allmänt fel ut på bilderna. Hoppas du inte misstycker för mycket!

11 comments

 1. They turned out great! Thank god we have Sveta for all that inspiration :D

  ReplyDelete
 2. Jättesnyggt! Jag såg också Svetas manikyr tidigare och blev sugen. Och precis som du har jag upptäckt att det funkar bättre med en vanlig knappnål än med trubbigare verktyg. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Det kändes som värsta uppenbarelsen när jag insåg att en nål gjorde allt så mycket enklare ;)

   Delete
 3. These look fabulous, they look so perfect!

  ReplyDelete
 4. Åh jag såg också Sveta Sanders manikyr och kände mig sjukt inspirerad! Din variant var också superfin, härliga färger ihop och perfekt mönster du fick till :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Va roligt att så många sett manikyren jag utgått från, märks att hon har typ 500 tusen följare :P

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)