31DC2015: Day 4, Green nails

My last water marble was showed here on the blog in October last year. Shamefully long ago right?
Marbling can be a pain but I still should do it more than annually! To make sure I do just that I've marbled for day 4 of the 31 Day Challenge with the prompt green. You know there's a dedicated day to marbling further along the line so this way I'll have to do it soon again!

This is one of very few archive manicures I will be able to show for this challenge since I emptied out my archive this summer. This was created in August in celebration of the Indian Independence Day. I don't celebrate or anything but got the urge to do a green marble and send S a picture of my celebratory nails.

Most exciting with this is the fact that I found a clear polish that marbled beautifully. I know there are dedicated polishes for this but an old bottle of clear polish worked beautifully! The reason I used clear polish was because my white is always thick and gloppy and won't play along.Polishes used: Essie Mojito Madness, Sephora by OPI Paisley Attention to Me, Nordic Cap NP12 and Isadora clear polish (ancient bottle!)


På svenska:
Min sista vattenmarmorering jag visade här på bloggen är från oktober förra året. Skamligt länge sen, eller hur? Visst kan marmorering vara besvärligt men lite oftare än årligen bör man väl testa kan jag tycka! För att säkerställa att jag gör just det slänger jag in en marmorering så här på dag 4 med tema grönt. Det kommer ju en dedikerad marmoreringsdag längre fram så nu blir det minst två stycken för mig i år.

Detta är faktiskt en av väldigt få arkivmanikyrer jag har möjlighet att slänga in i utmaningen då jag tog slut på arkivet i somras. Den här manikyren gjorde jag i augusti i samband med Indiens självständighetsdag. Jag firar inte eller så men kände för att göra just en grön marble och skicka en bild till S...

Mest spännande här är nog att jag hittat ett utmärkt klarlack för marmorering. Det finns ju dedikerade lack för sånt men det funkade lika bra med ett lastgammalt klarlack från Isadora. Anledningen till att jag marblade med klarlack var att mitt vita lack alltid är tjockt och besvärligt så det funkar inte att använda.

12 comments

 1. This mani is lovely, from a far the dots look like gold caviar!! This is good inspiration for water marbling and adding something to give it a bit more umph!! x

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! I should really use caviar beads more often.

   Delete
 2. Jättefint! Jag är inte heller någon vattenmarmorerare av rang (lol på att säga det på svenska), jag tycker att det är lite för bökigt att städa alternativt för långdraget att tejpa (båda tar lika lång tid men på olika sätt). Ska i framtiden köpa flytande latex så man kanske får för sig att göra wm oftare.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Egentligen tycker jag nog inte det är så mycket bökigare än andra tekniker (det käns som jag städar längre än jag målar ofta...), för mig är det värsta steget att hitta lack som funkar att använda.

   Delete
 3. Oh, så roligt du är med i 31DC2015!
  Jättefin marmorering <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Först hade jag tänkt köra på lägre hastighet men nu sitter jag här och kör full fart framåt :D

   Delete
 4. Kalassnyggt! Önskar att jag marblade lika fint men ja, kanske borde öva lite mer om det ska bli så...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag tycker ffa att det är lacken som gör jobbet åt mig, med bra lack blir det bra. Med dåliga lack blir det mindre bra. Kruxet är bara att hitta lacken som funkar..

   Delete
 5. Wow, such perfection in marbling?! You are the master :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aw, you're too kind! I always rate myself as an average marbler so your words really mean a lot <3

   Delete
 6. Marbling is a pain, mostly the cleanup though. Shame you don't do it more often, because you are really good at it :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. For me, the idea of marbling is almost the biggest pain! And trying to find polishes that won't just form a nice little blob on the water but really spread..
   Thank you!

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)