31DC2015: Day 25, Inspired by fashion

Inspired by fashion is a great day in the challenge, you always see so many great manis!
I find that the hardest part is finding a good piece of fashion to get inspired by, this year I made it simple by googling "Marimekko", Finnish designer world renowned for their bold prints. 

I fell for the Juhannustaika print, and decided to try and recreate it using Sharpies. Sharpies are great fun to work with but does have limitations, it doesn't give you full control and if you layer colours you might end up with just a brown blob. With that in mind I'm more than happy how this turned out! I just wish I wasn't behind in the challenge so I could enjoy it for longer...


På svenska:
Inspirerad av mode är en av de bästa dagarna i utmaningen tycker jag. Det dyker upp så himla många bra manikyrer på det temat! Jag tycker ofta att det allra svåraste är att hitta något bra mode-element att utgå ifrån. Idag gjorde jag det enkelt för mig genom att helt enkelt googla på Marimekko. Ett märke som är världsberömt för sina mönster är ju som gjort för att ge inspiration!

Jag föll för Juhannustaika, och valde att försöka återskapa mönstret med Sharpies. Sharpies är jätteroliga att jobba med men det finns vissa begränsningar, dels så har man ganska lite kontroll över vart färgen tar vägen och dels så är det svårt att blanda färger för mycket, risken är då att det bara blir en brun blobb kvar. Med det i åtanke är jag mer än nöjd med resultatet! Jag önskar bara att jag inte var efter i utmaningen så jag kunde njuta av manikyren längre :)

6 comments

 1. Det blev supersnyggt! Har aldrig använt Sharpies men jag har sett fler manikyrer gjorda med dem. Det kanske är dags att testa det :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Det är en rolig teknik! Kan tänka mig att den kan passa dig då du verkar gilla mer organiska mönster som inte är så "exakta".

   Delete
 2. Supersnyggt! Perfekt tolkning! :D Fashion är också en av mina favoritdagar!

  ReplyDelete
 3. Jättefint, älskar Marimekkomönster och din tolkning blev ju superbra :)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)