31 Day Challenge 2017: Day 27, Inspired by Art

Another challenge day where I felt like challenging myself a little extra, taking on the classic Scream by Edvard Munch. I hope it is recognizable!
I had a lot of fun painting this, working with many different acrylic paints, blending and adding layers and checking against the original. I'm happy with how it looks even though the fence (which I did last) looks a little sloppy.

Did you know that Munch actually painted multiple versions of the Scream? I just learnt that there are five versions, two pastels, one oil, one tempera and one lithograph. All painted in the same expressionist style that actually translated better than I expected to nail art!På svenska:
En till dag där jag känner för att utmana mig själv lite extra och tar mig an en riktig klassiker, Skriet av Edvard Munch. Jag hoppas du känner igen den! Det var riktigt kul att måla denna faktiskt, hade ett större antal akrylfärger igång och blandade och adderade färg i omgångar och jämförde med originalet. Jag är jättenöjd med hur det blev även om staketet (som jag gjorde sist) blev lite slarvigt.

Visste du föresten att Munch faktiskt har målat flera varianter av Skriet? Jag lärde mig precis att det finns fem versioner, två pasteller, en tempera, en olja och så en litografi. Alla målade i samma expressionistiska stil som funkar bättre som nailart än vad jag kunnat hoppas!


4 comments

  1. Replies
    1. Thank you Monica! I really like them too, wondering now why I didn't wear them longer :P

      Delete
  2. This is my favorite from the whole challenge. Wow.

    ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)